Dr. Beck András

Fazekasné Szekér Edit

Dr. Fohl Bernadette

Koenig Julianna

Kovács Éva

Dr. Márton Erzsébet

Dr. med. habil Műzes Györgyi CSc, Ph.D.

Dr. Sipos Ferenc Ph.D.

Dr. Szenczi Orsolya Ph.D.

Szerencsés Dóra

Windt Erika

Dr. Beck András
belgyógyász, kardiológus szakorvos

Feltöltés alatt…

 

Fazekasné Szekér Edit
Dietetikus, gyógytornász

Az OTE Egészségügyi Főiskolai Kar dietetika szakán kiváló eredménnyel végeztem.
A dietetikai tanácsadások során érlelődött meg az elhatározás a gyógytornász végzettség megszerzésére, hogy a hozzám fordulók részére komplex ismereteket adjak az egészségi állapotuk javítása céljából. Ennek érdekében elvégeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának gyógytornász szakát is.
Mind a két hivatás területén jelentős kórházi gyakorlattal rendelkezem.

 

Dr. Fohl Bernadette
Fizioterápiás- és oxyológus szakorvos; manuálterapeuta; kinesio tape terapeuta; gyógymasszőr; gyógynövény szakirányos kertészmérnök; sportoktató – gerinctréner

A gyógyításra már gyermekkorom óta készülök. Főként a mozgásszervrendszeri betegségek érdekelnek. Vallom, hogy a mai rohanó világunkban kizsákmányoljuk a testünket, és ez a folyamat egy idő után különböző fájdalmak, betegségek megjelenéséhez vezetve figyelmeztet bennünket arra, hogy hol van a szervezetünk tűrőképességének határa, amire érdemes komolyan odafigyelni.
Egyetemi éveim alatt már az Országos Baleseti Intézetben externáltam. Orvosi tanulmányaimat 2002-ben fejeztem be a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Oxyológia (sürgősségi orvoslás), majd fizioterápia szakorvosi képzésem mellett tudásom bővítése, látásmódom szélesítése érdekében gyógymasszőri-, gyógynövény szakirányos kertészmérnöki, valamint a Semmelweis Egyetem által akkreditált manuálterapeuta (Barvicsenko-féle manuálterápia) tanulmányokat végeztem. Ezek mellett a Mulligan-féle manuálterápia és a kinesio tape alkalmazását is megtanultam, mindegyikből sikeres vizsgákat tettem.
Orvosi munkám során célom, hogy ne a betegséget, hanem a beteg embert gyógyítsam meg. Ennek érdekében a modern nyugati és a hagyományos keleti gyógymódok alkalmazása között próbálom megteremteni az egyensúlyt. Az egyes gyógyító technikák ötvözésével mindig azokat az elemeket alkalmazom, amelyek az aktuális esetben a végső megoldáshoz, az egészséghez nyitnak utat. Sportoktató-gerinctrénerként a mozgás által nyújtott szabadságot, testi-, lelki-, és szellemi frissességet próbálom minél szélesebb körben ismertté tenni.

 

Koenig Julianna
Gyógytornász, manuálterapeuta, fizioterápiás szakasszisztens

1996-ban, a gimnázium befejezését követően, egy sportsérülés utáni rehabilitáció ébresztett rá arra, hogy számomra mennyire szimpatikus a gyógytornász szakma.
Először fizioterápiás asszisztensi képesítést, majd 2004-ben a SOTE Főiskolai Karán gyógytornász diplomát szereztem.
A főiskola után rövid ideig az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet Hemiplég Osztályán dolgoztam, majd az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet Rehabilitációs Osztályán végtagsérültek kezelésével foglalkoztam éveken át. Ezt követően magánpraxisban különböző eredetű traumás sérülésben, valamint degeneratív gerinc elváltozásokkal és rheumatológia panaszokkal küzdő pácienseknek segítettem. 2012-től 4 évig a Szent Gellért Gyógyfürdő Nappali Kórházában dolgoztam, túlnyomórészt degeneratív elváltozásokkal küzdő betegekkel, miközben párhuzamosan a magánpraxisomat is megtartottam.
Fontos számomra, hogy szakmailag folyamatosan továbbképezzem magam, ezért az évek során -többek között- elvégeztem a McKenzie A és B képzést, lágyrész-manuálterápia tanfolyamot, kinezio tapeing tanfolyamot és orvosi manuálterápia tanfolyamokat (csípő, térd, könyök, csukló, kéz). Gyógyító munkám új szemléletmódokkal, módszerekkel való folyamatos bővítése kulcsfontosságú számomra, ezért jelenleg a Semmelweis Egyetem által akkreditált, Barvicsenko-féle manuálterapeuta képzésen veszek részt.

 

Kovács Éva
gyógytornász

2004-ben szereztem gyógytornász diplomát Budapesten. 11 éve (jelenleg is) a Péterfy Sándor utcai Kórház Baleseti Központ (volt OBSI) Járóbeteg Rehabilitációs Osztályán dolgozom a gerinc kezelőben. Traumás gerinc- és végtagsérültek mellett jelentős számú porckorong- és egyéb degeneratív gerincbetegségben szenvedő pácienst kezelek.
A professzionális ellátás érdekében a következő tanfolyamokat végeztem el:
Mc-Kenzie tanfolyam (A, B), Kinezio Tapeing terapeuta, lumbális szegmentális tréning, neurodinamika.
Emellett 2009 óta foglalkozom csontritkulásos betegekkel egy erre a célra létrehozott klub keretében.
Mai fejlett világunk velejárója az ülő életmód, a számítógép előtti munkavégzés, amelynek káros következményeként számos gerincbetegség alakulhat ki. A megelőzés céljából fontosnak tartom a rendszeres mozgást, a kialakult ízületi problémák esetében pedig az időben elkezdett, szakszerű kezelés, célzott gyógytornáztatást.
„Az egészség nem minden, de az egészség nélkül minden semmi.”

 

Dr. Márton Erzsébet
Bőrgyógyász-kozmetológus, oxiológus szakorvos

1976-ban végeztem Budapesten a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.
Bőrgyógyászként a különböző bőrbetegségek, bőrproblémák kezelésében, majd mentőorvosként – sok más sürgősségi problémán kívül – a különböző eredetű fájdalommal járó betegségek, állapotok ellátásában szereztem több évtizedes tapasztalatot.
Ma mindezt ötvözöm a hagyományos kínai orvoslás módszereivel és lézerterápiával.
A hagyományos kínai orvoslás filozófiájával és gyakorlatával Paul Völgyesi három éves akupunktúrás tanfolyamán ismerkedtem meg. Ezzel párhuzamosan részt vettem a Szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem „A Hagyományos Kínai Orvoslás elméleti alapjai és gyakorlati módszerei” című képzésén. Végül a „Hagyományos Kínai Orvoslás elmélete és gyakorlata” szakterületből a Pécsi Tudományegyetemen tettem vizsgát.
A szoftlézer alkalmazásához szükséges „Lágylézer terápia az orvosi gyakorlatban” című felkészítő tanfolyamot is sikeresen elvégeztem.
Részt vettem Berlinben Dr. Radha Thambirajah nemzetközi “Aesthetic & Dermatology” című akupunktúrás tanfolyamán. Ennek keretén belül egyes bőrgyógyászati problémák akupunktúrás kezelésével és a kozmetikai akupunktúra lehetőségeivel ismerkedtem meg.
Németül és angolul beszélek.

 

Dr. med. habil. Műzes Györgyi CSc, Ph.D.
belgyógyász, klinikai immunológus-allergológus, részlegvezető egyetemi docens

A budapesti Eötvös József Gimnáziumban érettségiztem, majd egyetemi tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán „summa cum laude” végeztem.
Az egyetem befejezése óta a Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati/ Belgyógyászati-Hematológiai Klinikán dolgozom.
Belgyógyászatból és klinikai immunológiából-allergológiából szereztem szakorvosi képesítést, egyaránt jeles eredménnyel.
A Klinika gyógyító-megelőző munkájában belgyógyászati-immunológiai betegellátó részleg és az immunológiai járóbeteg szakrendelés vezetőjeként veszek részt. A magyar és külföldi orvostanhallgatók oktatásában folyamatosan közreműködök mint gyakorlatvezető, tantermi előadó, tudományos témavezető. A postgradualis képzés keretében belgyógyászatból és klinikai immunológiából rendszeresen tartok előadásokat és konzultációkat szakvizsgára készülő orvosok, valamint
szakorvosok és családorvosok számára.
Tudományos kutatást a klinikai immunológia tárgykörében folytatok. Elsősorban szisztémás autoimmun megbetegedések pathomechanismusával, valamint a gyulladás és a daganatképződés immunológiai hátterével foglalkozom.
Immunológiai tárgykörben szereztem tudományos minősítéseket, fokozatokat. Hazai és nemzetközi tudományos konferenciákon rendszeresen tartok előadásokat. Magyar és külföldi szakmai folyóiratokban számos közleményem jelent meg, és több könyvfejezetet is írtam.
Külföldi tanulmányútjaim:
Floridai Egyetem, Immunológiai Intézet (USA, 1986-87), Karolinska Egyetem, Klinikai Immunológiai Intézet (Svédország, 1992).
Legfőbb érdeklődési területemet a szisztémás (pl. SLE, RA, Sjögren syndr., vasculitisek, coeliakia, stb.) és a szervspecifikus (pl. autoimmun hepatitis, PBC, Hashimoto thyreoiditis, autoimmun adrenalitis, stb.) autoimmun megbetegedések jelentik. Emellett ún. ritka betegségek diagnosztikájával is foglalkozom. Mivel az említett kórképek változatos megjelenési formáikkal, tüneteikkel lényegében az egész belgyógyászatot felölelik, gyógyító orvosi tevékenységem nélkülözhetetlen feltétele a belgyógyászat átfogó,
integratív, naprakész ismerete.
Nyelvismeret: angol, német, orosz.

 

Dr. Sipos Ferenc Ph.D.
belgyógyász, gasztroenterológus, immunológus-allergológus szakorvos
osztályvezető egyetemi adjunktus

Orvosi tanulmányaimat 2001-ben a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán fejeztem be, summa cum laude minősítéssel. 2007-ben Ph.D. fokozatot szereztem a gyulladásos vastagbélbetegségekben jelentkező hámsérülések vizsgálatából, és azóta is rendszeres kutatói tevékenységet végzek az emésztőrendszer gyulladásos- és daganatos betegségeinek molekuláris- és immunológiai hátterével kapcsolatban.
Belgyógyászati, gasztroenterológiai, valamint immunológiai-allergológiai szakvizsgát tettem, kiváló minősítéssel.
2004 óta a Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati (Belgyógyászati és Hematológiai) Klinikáján dolgozom, osztályvezető egyetemi adjunktusként. A gyomor és a vastagbél eszközös (endoszkópos) vizsgálatát is végzem.
Speciális érdeklődési területem az emésztőrendszer és az immunrendszer kóros állapotainak, betegségeinek hátterében zajló molekuláris történések, valamint az ezekben rejlő gyakorlati (diagnosztikai, terápiás) lehetőségek megismerése. Az elmúlt években az emésztési rendellenességek és felszívódási zavarok funkcionális diagnosztikájában és ellátásában is tapasztalatot szereztem.
2001 óta rendszeresen részt veszek és előadásokat tartok hazai és külföldi tudományos konferenciákon. 2006 óta a Klinika oktatója vagyok, a magyar nyelvű orvostanhallgatók részére előadásokat és gyakorlatokat tartok, valamint az angol nyelvű hallgatók vizsgáztatásában is részt veszek. Rendszeresen publikálok hazai és nemzetközi lektorált folyóiratokban.

 

Dr. Szenczi Orsolya Ph.D.
Belgyógyász, kardiológus

Feltöltés alatt…

Szöllösi Ferenc
gyógymasszőr

Feltöltés alatt…

 

Windt Erika
Általános ápoló és asszisztens, felnőtt szakápoló, intenzív betegellátó ápoló, kardiológiai és angiológiai szakasszisztens, gyakorlati szakoktató, egészségfejlesztő – egészségtantanár

Huszonhat éve dolgozom az egészségügyben. Több területen megfordultam pályafutásom alatt, de fő szerelem az intenzív betegellátás és a kardiológia, valamint a szakoktatás.
A Liget Egészségközpontban kardiológiai asszisztensként dolgozom.